دفتر مرکزی : تهران
021-28423858
تهران
021-28423858

گزارش دومین جایزه کتاب روایت پیشرفت

یک گزارش غیررسمی از دومین جایزه کتاب روایت پیشرفت

روایتِ جمع ارزشمند «روایت پیشرفت»

اختتامیه دومین جایزه کتاب روایت پیشرفت

اشاره:
اختتامیه دومین جایزه کتاب روایت پیشرفت با معرفی آثار برگزیده اش به ایستگاه آخر رسید. ولی این جایزه همان قدر که موضوعش متفاوت است، یک اختتامیه غیرمرسوم و متفاوت داشت. لااقل من انتظار داشتم به یک سالن شیک و مرتبط در یک ارگان رسمی یا فرهنگی دعوت بشوم و پس از سخنرانی های چند مسئول کشوری و فرهنگی در باب ضرورت و اهمیت روایت کردن دستاوردهای چهل ساله به مقابله با جنگ ترکیبی دشمن، با صف اهداکننده گان جوایز از چند نویسنده تقدیر شود. ولی وارد شدن به یک فضای صمیمی با میز و صندلی های جورواجور همه تصورات و انتظاراتم را بهم ریخت.

آقای مجری؛ آقای نویسنده

دومین جایزه کتاب روایت پیشرفت-میلاد حبیبی

مجری برنامه میلاد حبیبی بود. کتاب «آرزوهای دست ساز» ش را -که روایت نوآوری و ساخت دوربین های کنترل سرعت است- خوانده بودم، و حالا به عنوان مجری اختتامیه دومین جایزه کتاب روایت پیشرفت، تعجب و احساس متفاوت بودن را بیشتر کرد. این برنامه که انگار قرار بود یک هم اندیشی باشد با بیان تفاوت این جایزه با جایزه های ادبی از زبان مجری شروع شد: «آنچه در جایزه کتاب روایت پیشرفت مدنظر قرار گرفته است یک زمینه سازی فکری و نظری در حوزه روایت پیشرفت است.»

لابد بعد از این مقدمه نوبت دبیر جایزه است که گزارشی از فعالیت خودشان ارائه کند. ولی انگار قطار تفاوت و تمایز قصد ایستادن ندارد. مجری می گوید: «دبیر جایزه آبله مرغان گرفته است و در جلسه حضور ندارد!» مگر می شود؟! وقتی می شود اختتامیه جایزه به جای سالن همایش در یک جای دنجی مثل اینجا برگزار شود، دبیر جایزه هم که عاقله مردی است می تواند آبله مرغان بگیرد!

خانم دکتر ابوالحسنی به جای دبیر جایزه از نحوه شکل گیری جایزه و اهدافش می گوید، احساس می کنم در یک برنامه مردمی و خودجوش نشسته ام! چند نفر آدم تحصیل کرده دغدغه مند که دل شان برای مملکت و مردم شان می تپد دور هم جمع شده اند تا یک نقطه مغفول را از غربت درآورند.

روایت پیشرفت و «امیدِ صادق»

نحوه ورود ما به موضوع روایت پیشرفت به عنوان یک ظرفیت تمدنی مغفول مانده بود. در سال 96 مجموعه های اندک در این زمینه، اغلب در حوزه علم و فناوری و بیشتر با حمایت ستادنانو فعالیت می کردند. این دغدغه همزمان شد با مطرح شدن الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت و ما احساس کردیم «روایت پیشرفت» یک ظرفیت فوق العاده تری دارد. ما احساس کردیم روایت پیشرفت می تواند به عنوان یک «امید صادق» در مسیر حرکت به تمدن اسلامی، ابزاری برای افزایش باور به پیشرفت و اعتماد به نفس ملی باشد. علاوه بر اینکه ابزاری برای شناخت الگوهای بومی موفق خودمان در لایه های حکمرانی و هم در لایه نخبگانی و دانشگاهی است. با این ملاحظه که ما مطالعه شکست ها را قسمتی از روایت پیشرفت می دانیم.

در خلال این بحث ها جایزه کتاب به عنوان ابزاری برای رصد و ارزیابی، جهت دهی و ارتقاء سطح آثار و همچنین ایجاد بستر ارتباط گیری با مجموعه های مختلف برای تکثر و حمایت از آثار مطرح شد. در کنار این اهداف تکمیل زنجیره ارزش فرهنگی و آموزشی هم مدنظر داشتیم. کتاب هم به عنوان یک قالب پایه ای برای دیگر محصولات انتخاب شد. کتاب خوب می تواند مناسب آموزش یا بهانه ساخت فیلم و … شود.

چه چیز «روایت پیشرفت» است؟

ما با هدف بالندگی روایت پیشرفت دو معیار مهم قرار دادیم که بین گزارش های سازمانی و روایت پیشرفت تمایز ایجاد کنیم. این معیار هم در انتخاب مصادیق و هم در نحوه روایت باید در نظر گرفته شود. روایت باید برگرفته از نگاه نظری بومی انقلاب اسلامی باشد و این نوع نگاه در مشاهده و پرداختن به جزییات تعیین کننده می شود. این نگاه است که به شما می گوید که مهمترین زمینه روایت پیشرفت علم و فناوری نیست. گرچه نسبت به دیگر زمینه ها بیشتر به آن پرداخته شده است. پرداختن به عرصه های نرم از خلأهای روایت پیشرفت است. نکته دیگر هم این است که روایت ها به شکلی باشد که بتوانند ارائه دهنده الگوهای موفق در آن زمینه باشند و امکان استفاده از آنها را داشته باشیم.

در مرحله بعد از روایت های موردی، ساخت روایت های جامع یا کلان روایت ها از جمهوری اسلامی از اهداف و ضرورت های روایت پیشرفت است. تا بتوانیم با استفاده از خرده روایت ها یک تصویر کلی در ذهن مخاطب ایجاد کنیم و ذیل آن کلان روایت، روایت ها و موضوعات جایابی و معنا بشوند.

 [خانم دکتر زهرا ابوالحسنی | عضو انجمن روایت پیشرفت و رئیس گروه جامعه و پیشرفت پژوهشکده مطالعات فناوری ایران]

جمع ارزشمند فعالان «روایت پیشرفت»

بعد از صحبت های خانم ابوالحسنی نوبت حاضرین جلسه بود. آشنایی با همه حاضران چنین جلسه ای اتفاق جالبی بود. اینکه مجموعه های فعال و دغدغه مند نسبت به موضوع روایت پیشرفت این قدر متعدد و متنوع هستند مایه تعجب و خوشحالی بود. شاید تفسیر و نظر درباره آن نیازمند بررسی فعالیت های هر مجموعه باشد، ولی به نظرم این جمع که بخشی از مجموعه های فعال در این زمینه بودند نشان از یک همت جمعی و جریان بالنده است.

نوع نگاه های متفاوت و مختلف افراد و مجموعه های مختلف به «روایت پیشرفت» می تواند نویدی بر رشد و گفتمان سازی روایت پیشرفت و پرداختن به جنبه های مختلف آن باشد. در ادامه این گزارش برخی از این نظرات اشاره می کنم.

ژورنالیسم روایت پیشرفت

پژمان عرب | سردبیر مجله دانشمند
پیش از این در مجموعه راه به همراه یک گروه 15-20 نفره متمرکز در حوزه روایت پیشرفت نزدیک به 60 پروژه با موضوع روایت پیشرفت انجام دادیم. برخی از اینها به کتاب تبدیل شده اند مانند امواج اراده ها، جولان جوانمرد و برخی در مراحل مختلف تحقیق و تدوین هستند.

در مجموعه خانه هنر و رسانه پیشرفت در حال تجربه نگاری مدیران هستیم و در دوره جدید نشریه دانشمند به عنوان رسانه و ژورنالیسم روایت پیشرفت به دستاوردهای داخلی و علمی می پردازیم.

*در ذهنم ناخودآگاه نوستالژی و خاطرات کودکی ام درباره نشریه دانشمند با عکس های جذاب ماشین ها و هواپیما هم ورق می خورد و فاتحه ای نثار روح آقای سردبیر نثار می کنم که چگونه آن همه خاطرات را دود کرده است ولی به این فکر می کنم که اگر به جای آن زرق و برق صفحه های براق و رنگی از پیشرفت های خارجی تصویر پیشرفت های خودمان را می دیدم الان چه حسی داشتم؟! و فاصله این دو نگاه را به فاصله زمین و زمین تصور می کنم.

تلاشی برای تجربه نگاری های فناورانه!

مجیدصاحبی نژاد | از ستاد نانو
تجربه نگاری فعالیت های مرتبط با نانو را با همکاری مجموعه های مختلف سال های از سال 87 شروع کردیم. و تلاش کردیم به با ثبت تجربه های موفق ستادنانو  آنها را در اکوسیستم فناوری بازتولید کنید و به بررسی عوامل شکست و پیروزی بپردازیم. این تجربه نگاری ها در حوزه های فعالیت های تجاری نانو و همین طور برنامه های کارکردی  انجام دادیم و تلاش کردیم زیست بودم روایت پیشرفت را تقویت کنیم.

*کتاب همه فن حریف و سطح عمیق جلوی چشمانم میاد. کتاب هایی که انگار در دستاوردهایشان شریک شدم و با موفقیت هایشان احساس غرور کردم. شاید همین روایت ها این تصور و ذهنیت را برایم ساخته که نانو در کشور ما یک تافته جدابافته بوده است.

تبدیل تجربه به دانش حکمرانی

حسین زاهدی مطلق | از اندیشگاه سیاست نگاری ایران(سنا)
محور و تمرکز فعالیت ما مدون کردن تجارب حکمرانی بومی کشور و تبدیل این تجارب به یک الگوی تصمیم گیری و دانش است. نوع و نگاه مستندنگاری ما این است که تفکراتی که موجد رخدادها و تصمیم ها بوده است مدون کنیم. تدوین تجارب تصمیم گیری در ستاد نانو، حوزه علم و فناوری و کسب وکارها بخشی از فعالیت ها بوده است.

*انگار روایت پیشرفت درختی است که از شاخه اش یک میوه رشد می کند و بذری است که در هر خاکی یک محصول و درخت می دهد.

جشن روایت و یک جمع ارزشمند

مازیار عطاری | بنیاد توسعه فردا
حضور در این جشن ارزشمند است. وجود چنین جمع و رسیدن به چنین فضایی و تلاشی که باید ادامه داشته باشد را باید جشن بگیریم. صحبت کردن درباره رسیدن به آرمان ها ی جمهوری و انقلاب اسلامی بدون پرداختن به روایت و داستان های خودمان امکان پذیر نیست. اینکه در چنین موقفی به صورت خودآگاه این مسئله برایمان مهم شده است و به آن نگاه می کنیم باعث خوشحالی و افتخار است.

*احساس می کنم هر یک از این آدم یک دنیا حرف درباره روایت پیشرفت از جانب خودشان و تجربیاتشان دارند. چقدر این گفتن ها مفید است و چقدر ما نیازمند روایت «روایت پیشرفت» و گفت و گو در این باره هستیم.

نقش خانم ها در «روایت پیشرفت» جدی است

مریم خادمی | پزوهشگر در حوزه زنان و نویسنده کتاب سخت شیرین
نگاه ما در کتاب سخت شیرین ایجاد زیرساخت پشتیبان برای زنانی است که می خواهند به صورت ویژه موثر اجتماعی باشند.

*دخترک با لباس و روپوش مدرسه به همراه مادر که حالا می فهمم نویسنده کتاب «سخت شیرین» است، کوچک ترین عضو این جلسه است و با دلخوری روی صندلی اش نشسته و انگار از هیچ چیز راضی نیست ولی دم نمی آورد. یاد دخترک خودم می افتد و تصور می کنم اگر اینجا بود زمین و زمان را بهم می دوخت و لابد داشت در حیات مصفای خانه اندیشه ورزان بازی می کرد.

ما هنوز قدم اول را برنداشته ایم!

فائضه غفارحدادی | نویسنده کتاب خط مقدم
شاید آن زمان که کتاب خط مقدم را  می نوشتم هنوز «روایت پیشرفت» به این صورت وجود نداشت و این کتاب هم در اولین جایزه کتاب روایت پیشرفت در حوزه دفاعی برگزیده شد. کتاب «برای میل گردها سعدی بخوان» که روایت حضور چند خانم در یک معدن است به تازگی منتشر شده است که به بهانه راهیان پیشرفت ما با این موضوع آشنا شدیم. اتفاقی که سالیان زیادی در جریان است ولی کسی به آن نپرداخته است و ما اولین راویانی بودیم که به این مجموعه وارد شدیم.

من نظر دوستان درباره ضرورت روایت شکست ها و پرداختن به مشکلات و نگاه واقعی به شرایط را قبول دارم، ولی ما هنوز قدم اول وبدیهی روایت پیشرفت که روایت موفقیت ها است را برنداشتیم. هنوز خیلی روایت های ناگفته داریم تا نوبت پرداختن به شکست ها بشود.

*تقابل و تضارب نظرها در موضوع روایت پیشرفت هم خوب است و به ساخت یک گفتمان جامع تر کمک می کند. کتاب «خط مقدم» و خرده روایت های جذاب و بخش های حرص دارش برایم تداعی می شود. اصلا چرا این کتاب جلد دوم ندارد؟!

«جوجه اردک زشت» روایت پیشرفت

مهدی قزلی | نویسنده شریان مکران
کتاب شریان مکران که بهانه حضور من در این مراسم است، در اصل روایت شکست من است. من جوجه اردک زشتم! نزدیک دو سه سال دنبال روزنه ای می گشتم برای اینکه کرانه مکران را حدود هزار کلیومتر پهنه آب های آزاد و بی نظیر ایران است را از نگاه توسعه «تک نگاری» کنم. ولی به هر دری زدم کسی به من محل نگذاشت. با اینکه مکران دبیرخانه مفصلی دارد به نام دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران! این طرح و آرزوی من شکست خورد. در همین تلاش ها به واسطه ی کسی که الان از دوستان جانی من است، خواستم از جاسک شروع کنم. که با پروژه خط لوله گوره به جاسک وارد موضوع شدم  و منجر به کتاب شریان مکران شد در اصل نبض توسعه آن ناحیه را رقم می زند و در مقدمه کتاب گفته ام.

دومین جایزه کتاب روایت پیشرفت - مهدی قزلی

در موضوع روایت پیشرفت بیش از اینکه مجموعه ها مهم باشند، آدم های عاقل در مجموعه های کاری مهم هستند، که اهمیت روایت اتفاقات را بفهمند. آن دوست من که پیشنهاد روایت نگاری آن پروژه را به من داد، مهم ترین آدم آن پروژه است. بعدها فهمیدم این پروژه ها در کشور کم نیستند. خیلی از کارها که بخشی به پیروزی منجر می شود و برخی به شکست هیچ وقت روایت نمی شوند. کسی به روایت آنها فکر نمی کند. پیش از آنکه به روایت پیشرفت فکر کنیم به موضوع روایت هر آنچه که پیرامون ما اتفاق می افتد فکر کنیم. ما از ماجراهای 78 روایتی نداریم. روایت اتفاقات 98 و اخیر را نداریم. روایت هایی که می توانست اتفاقات را برای هر دو طرف طور دیگری رقم بزند.


ما را دیگران روایت می کنند!

ضعفِ فهمِ اهمیت روایت در کشور بیداد می کند! حالا هر چه می خواهید بعدش بگذارید، روایت پیشرفت، روایت جنگ، روایت انقلاب و … . ما بالاتر از ضعف، دچار فقدان روایت هستیم، در ماجرای سوریه، عراق، یمن و … هیچ روایت معتبری نداریم!
وقتی ما روایت نکنیم، ما را روایت می کنند و آن وقت همه تلاش های ما هدر می رود! و دیگران بهره برداری می کنند.

روایت فعال یا منفعل؟!

دو گونه روایت داریم. روایت گری فعال و منفعل. روایت پیشرفت از جنس فعال است، برای روایت پیشرفت باید در میدان بود. نه اینکه آنچه رخداد است را با واسطه و پس از آن بخواهید با گزارش و مصاحبه و تدوین کنید. هر چند ما چاره ای نداریم برای موضوعاتی روایت منفعل تهیه کنیم. مثل موضوع مهندسی جنگ جهاد، که از بی نظیر ترین اتفاقات هویت ساز علمی عملیاتی ما است. چون اصلا زمان و فرصت و عرصه روایت آن را نداشتیم.

هر فعالیتی باید گروه ثبت روایت داشته باشد

هر اتفاقی باید روایت فعال داشته باشد. هر پروژه باید گروه ثبت روایت داشته باشد، ایا این ایده در ذهن مدیران پروژه ها وجود دارد؟ قطعا وجود ندارد. چون بسیاری از پروژه ها اصلا قرار نیست انجام بوند و به ثمر برسند. برای همین کسی به دنبال روایت آن هم نمی رود.

*سبک های متفاوت روایت پیشرفت از دل همین تفاوت نگاه ها به موضوع روایت پیشرفت درمی آید. یک گروه می رود و تیم تحقیقاتی و پژوهش و مصاحبه تشکیل می دهد، یک نفر هم پاشنه کفش اش را بالا می کشد و متر به متر را افراد درگیر پروژه گز می کند. نمی دانم کدام بهتر است ولی می دانم هر دو لازم هستند و به درد بخور! آقای قزلی چه خوب شد که آمدی!

 

راهیان و راویان پیشرفت

مهدی باقری | مسول راهیان پیشرفت معاونت پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی کشور
*وقتی باقری خودش را معرفی می کند، آقای قزلی با آن حس شوخ طبعی اش از جایش بلند می شود و می گوید برای این عنوانی که شما گفتی باید سه بار بلند شد و نشست. شاید روایت پیشرفت بیش از همه در میدان قشر دانشجو بتواند مفید و راهگشا باشد، از آن جایی که قشر پیشبرنده و فعال کشور در حال و آینده کشور این قشر هستند. با وجود سال های درگیر کرونا و تعطیلی دانشگاه ها کار در این حوزه برای این سازمان تعطیل نبوده است و برنامه خوبی داشته اند.

روایت گری اقتصاد!

مهدی مهرپور | نویسنده کتاب درس هایی از هدفمندی یارانه ها در ایران
* اگر به من باشد که موضوعی برای روایت بگویم اقتصاد از ذهنم دور است ولی با این کتاب و این تلاش می توان گفت که چقدر به روایت در این حوزه و ثبت تجربیات نیازمندیم!
مطالعات اقتصادی و تاریخ شفاهی حوزه اقتصاد، تاریخ بانکداری اسلامی در ایران و پرداختن به مساله هدفمندی یارانه ها از تلاش های آقای مهرپور بوده است.

*حضور مسول فرهنگی و پژوهشی یک مجموعه فرهنگی هم جالب بود. نشان می دهد چقدر می تواند این موضوع طیف وسیعی و مختلفی از مخاطب را درگیر کند.

روایت سه بعدی پیشرفت!

میری | گروه روایت گمشده
من به شخصه واژه «روایت پیشرفت» را دوست ندارم، چون صحبت کردن در این باره این ذهنیت را متبادر می کند که با یک کار حکومتی مواجه هستیم و هدفش پوشاندن یا کتمان نقاط ضعف و مشکلات است. اگر بخواهم امریکا را مثال بزنم یک رویای امریکایی ساخته است که مردم را از سراسر دنیا برای به حقیقت بدل کردن آن به سمت خود می کشاند. روایت گمشده تصویر آینده مطلوب ایجاد می کند.

ما با روایت شدن ها و نشدن ها به دنبال ساخت تصویر آینده انقلاب اسلامی هستیم. این که چه چیزهایی اتفاق افتاده و چرا اتفاق افتاده و چه چیزهایی نشده است و چرا نشده است برای ما مهم است. از نظر من روایت صرفاً از جنس کلمه و متن نیست، روایت باید لمس کردنی باشد تا مخاطب با آن درگیر شود. ما در سفرهایمان از قشرهای مختلف داشتیم و از همه طیف ها مخاطب ما بوده اند. ما به دنبال مواجهه مستقیم و ورود به محیط دستاوردها هستیم.

*این هم یک جنس از روایت ملموس پیشرفت است. یک روایت سه بعدی و در صحنه از پیشرفت و دستاوردها!

روایت پیشرفت و دیپلماسی عمومی!

عاطفه مرادی | نویسنده و پژوهش گر کتاب سخت شیرین
کتاب سخت شیرین یک پژوهش از زنانی  است که توانسته اند مدیریت خانه و مسولیت های اجتماعی را با هم جمع بکنند و تلاش ما این بود که یک تصویر کاریکاتوری نباشد. تلاش و هدف ما این بود تا کنش گری این طیف از خانم ها به عنوان یک نواوری اجتماعی زنان انقلاب اسلامی صورت بندی و تدوین شود و الگوهای متکثر رو به رسمیت بشناسیم و ابرقهرمان نسازیم.

نگته دیگری که می خواهم مطرح کنم توجه بین المللی و دیپلماسی به روایت پیشرفت است. اینکه بتوانیم پیشرفت های خودمان را در کشورهای دیگر به مردم کشورهای مختلف برسانیم در ساخت تصویر آنها از ایران و انقلاب اسلامی بسیار موثر است و به نظرم باید یک پیوست بین المللی داشته باشد. همین عدم روایت ها فضایی بر علیه حکمرانی داخلی ما ایجاد می کند، کنشگری غیررسمی در عرصه دیپلماسی کمک می کند به دیپلماسی رسمی ما!

*هر چقدر جلوتر می رویم می گویم چه خوب که این تنوع نگاه ها را درباره روایت پیشرفت مطرح می شود! واقعا یک جلسه هم اندیشی است. من هر چقدر فکر می کردم شاید ربطی میان روایت پیشرفت و دیپلماسی نمی توانستم پیدا کنم!

سه دانشجوی المپیادی در جستجوی امید!

* یکی از شیرینی ها این نشست حضور سه دانشجوی دختر و پسر از دانشگاه امیرکبیر و خواجه نصیر بود که المپیادی بودند. از جو غمگین و افسرده دوستان شان ناراحت بودند که حتی پیشرفت های واضح را هم انکار می کنند. و ابراز امیدواری کردند که بتوانند که این دید و نگاه مثبتی که وجود دارد به دوستان شان منتقل کنند، تا حال بهتری داشته باشند!

روایت فرهنگ

سیدحسین حسینی | مرکز تجربه نگاری امتداد
بر روایت پیشرفت های فرهنگی تمرکز داریم که کمتر به آنها پرداخته شده است و چند مجموعه در حال تدوین داریم!

*آقای قزلی می گوید خیلی مایه خوشحالی است که مجموعه های فعال در عرصه روایت پیشرفت از تعداد نویسنده های روایت پیشرفت بیشتر شده است! و من با خودم فکر می کنم چرا نویسنده هایی امثال آقای قزلی به موضوع روایت پیشرفت نمی پردازند.

کشورهای در حوزه فناوری صاحب نام هستند در یکی از موضوعات مربوط به نانو دنبال کننده ایران شدند یک مسیر پایین به بالا. در دیپلماسی اهداف و منافع مالی دنبال می شود در فضای بین المللی چندلایه هستند حتی برای کسب ثروت اشنایی لایه های مختلف اجتماعی در لایه های دیگر  بعدی برای ما تاثیرگذار است که می تواند ثروت گذار باشد.

مخاطب روایت پیشرفت باید عام باشد

سعید حسین رفیعی | نشر الگونگار پیشرفت و نویسنده

دومین جایزه کتاب روایت پیشرفت-حسین رفیعی_الگونگار پیشرفت

مخاطب روایت پیشرفت نباید یک عده خاص باشند. ای کاش در این جمع شکل و شمایل متفاوت تری می دیدیم. شاید دلیل آن حمایت به جای برخی نهادهای انقلابی از این جریان باشد، ولی دغدغه من از ابتدا این بوده است که  جامعه مخاطب این آثار یک جامعه محدودی باشد. مخاطبان این آثار از آثار دفاع مقدس یا کتاب های دینی گسترده است و ظرفیت این کتاب ها بیشتر است که محدود به یک طیف و سلیقه خاص شود. امیدوارم در بعد رسانه ای این جایزه موفق تر عمل کند.

 روایت پیشرفت ستیز با خودتحقیری

حمید بابایی | نویسنده کتاب رودخانه ماهی و نهنگ
در مواجهه با جریان خودتحقیری در رسانه ها و باز تولید آن در افکار عمومی باید با روایت پیشرفت در مقابل این نگاه بایستیم. در این مسیر نیاز به روایت درست و درست روایت کردن داریم و امیدوار به برخی نهادها و رسانه های رسمی نباشیم.

*شاید جلسه از حوصله خارج شد ولی فرصتی بود برای شنیدن خیلی از حرف ها و نظرات و شروعی برای گفت و گو درباره روایت پیشرفت. بعد از این معرفی ها و نظرات که قرار بود کوتاه تر از این باشد آقای حیدری دلگرم از پیشکسوتان جهاد و یکی از داوران جایزه کتاب روایت پیشرفت در بخش حرکت های مردمی و جهادی خاطراتی از فعالیت های خود بیان کردند و یادی از شهید مرتضی آوینی کردند. کسی که نمی توان درباره روایت انقلاب سخت گفت و از او یاد نکرد.

حضور دکتر ایزدخواه نماینده مجلس و گفتن درباره ضرورت و کارکردهای روایت هم مغتنم بود.

*بعد از یک گفت و گوی چند ساعته بالاخره نتایج داوری دومین جایزه کتاب پیشرفت اعلام شد و نویسندگان تقدیر شد. دومین جایزه روایت پیشرفت در دو بخش حکمرانی و حرکت های مردمی-جهادی برگزار شد و کتاب ها در این دو بخش داوری شدند.

داوران و آثار برگزیده دومین جایزه کتاب روایت پیشرفت

داوران بخش حکمرانی آقایان مجدالدین معلمی، مازیار عطاری، حمید آقانوری، حسین بابایی و جواد مشایخ بودند.
■ آثار برگزیده بخش حکمرانی:
تا خمینی شهر | مجموعه صهبا
شریان مکران | مهدی قزلی
ساخت ایران | احسان نوروزی

در بخش حرکت های مردمی و جهادی، آقایان محمدعلی حیدری دلگرم، کاوه فرهادی، امین بابازاده و خانم مریم قربانزاده بودند.
■ آثار برگزیده بخش حرکت های مردمی و جهادی:
سخت شیرین | مریم خادمی و عاطفه مرادی
نخل و رعنا | سعید حسین رفیعی و ساجده شکری
رودخانه ماهی و نهنگ | حمید بابایی

*احساس می کنم دیگر روایت پیشرفت یک موضوع بکر و تازه نیست، لااقل افراد و مجموعه های زیادی هستند که درباره آن فکر می کنند، اثر تولید می کنند و به فکر ترویج آن هستند و این آغاز یک مسیر تازه است!